Ve dvou víkendových bouračkách figuroval alkohol

Ve dvou víkendových bouračkách figuroval alkohol
Foto PČR
Další fotky: 
Ve dvou víkendových bouračkách figuroval alkohol
Ve dvou víkendových bouračkách figuroval alkohol
Ve dvou víkendových bouračkách figuroval alkohol

 

Dvě havárie, kde sehrál svou roli alkohol, šetřili o víkendu prostějovští dopravní policisté. V prvním případě řídil opilý mladý muž, v druhém stejně stará žena.

K první nehodě došlo v sobotu kolem jedné hodiny v noci na komunikaci ve směru z Ludmírova na Dětkovice. "29 letý řidič Peugeotu zřejmě při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl řízení vozidla a narazil do sloupu elektrického vedení. Při havárii došlo k lehkému zranění 25leté spolujezdkyně z vozidla, která byla sanitním vozidlem převezena do nemocnice na ošetření," konstatovala policejní mluvčí Irena Urbánková. Řidiči, který měl v dechu 2,13 promile alkoholu, policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

Alkohol figuroval také u havárie osobního vozidla, ke které došlo v sobotu krátce po čtvrté hodině ráno v Určické ulici v Prostějově. "29letá řidička ze zatím přesně nezjištěných příčin sjela s vozidlem Suzuki Swift vpravo mimo silnici do příkopy a najela na dopravní značku. Při havárii došlo k poškození vozidla a dopravní značky, škoda byla vyčíslena na 13 tisíc korun, ke zranění osob nedošlo," doplnila Urbánková. Přivolaní policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku a naměřili jí 1,53 promile alkoholu v dechu. Opakovanými dechovými zkouškami pak 1,86 a 1,66 promile alkoholu v dechu. Na místě jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. (red)

Poslat nový komentář