Rozšíření Aquaparku Prostějov o plavecký bazén se již rýsuje

Rozšíření Aquaparku Prostějov o plavecký bazén se již rýsuje
ilustrační foto MMP

Na poslední jednání Rady města Prostějova se mimo jiné rozhodovalo o vybudování krytého plaveckého bazénu u stávajícího aquaparku. Výsledkem je rozhodnutí o zadání vypracování projektové dokumentace na „Rozšíření Aquaparku Prostějov“ ve stupni studie formou výzvy jednomu zájemci, a to společnosti Wach s.r.o., Cheb.

Zpracovatel byl vybrán na základě doporučení komise architektury jako zpracovatel s největšími zkušenostmi. Studie bude obsahovat i analýzu budoucí návštěvnosti. Návrh bude optimalizován k místním podmínkám jak do objemu stavby, doplňkových aktivit, technologie a výši investice. Grafická část bude obsahovat výkresy situace, půdorysů, řezů a pohledů. Pro názornost bude provedena i 3D vizualizace areálu.

„Společnost nám vypracovala cenovou nabídku za zpracování studie. Ta vychází na 449 tisíc korun bez DPH, což je přes 543 tisíc korun včetně DPH. Jedná se o první krok k rozšíření a modernizaci stávajícího areálu aquaparku,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že v budoucnosti by v areálu mělo vzniknout mimo jiné i plavecké centrum s krytým bazénem, saunovým centrem nebo třeba fitness. (red)

Poslat nový komentář