Oslabení Orli podlehli v semifinále poháru Pardubicím

Oslabení Orli podlehli v semifinále poháru Pardubicím
Stejně jako na začátku roku v lize (na snímku), i v poháru Orli na Pardubice nestačili. Tentokrát prohráli 93:106.

Orli Prostějov skončili pohárovou jízdu v semifinále. Před branami finále je zastavil celek BK JIP Pardubice, kterému podlehli 106:93.

Úvod utkání začal ofenzivně z obou stran, a až první nevyužitá střela Prostějova po čtyřech a půl minutách umožnila Pardubicím získat náskok. Do konce první desetiminutovky však Hanáci dokázali srovnat a do druhé části hry se šlo za stavu 27:26.  Do ní dobře vstoupili Orli, kteří utekli svému soupeři především díky jeho špatné střelbě, naopak v prostějovském dresu se dařilo Slezákovi při střelbě trojek. V závěru se Východočechům přeci jen podařilo nástup Orlů zachytit a do kabin se tak šlo „jen“ za sedmibodového náskoku Moravanů.

Do druhého poločasu si však Orli nepřinesli úspěšnost střelby z první poloviny utkání, a Pardubicím se tak podařilo rychle srovnat, a následně se i ujmout vedení. Svěřenci trenéra Cholevi však naštěstí v závěru opět střelbu zpřesnili, a stáhli proto soupeře na jediný bod. Nástup do čtvrté čtvrtiny však lépe vyšel Pardubicím, které se i zásluhou dvou trojek ujaly desetibodového vedení. Prostějov se sice ještě snažil kontrovat Kohoutem, v závěru však našemu výběru došly síly a nakonec podlehli třináctibodovým rozdílem. Zítra se proto od 15:30 utkají o třetí místo s NH Ostrava, která v souběžně hraném libereckém semifinále podlehla Nymburku 67:100.

BK JIP Pardubice – BK Prostějov 106:93 (27:26; 50:57; 75:74)Muirhead 25, Pospíšil 16, Kotas 15, Bohačík a Nelson po 14, Žabas 10, Čarnecký 7, Příhonský 3, Faifr 2, Peterka M. a Šoula 0 – Slezák 25, Kohout 21, Bratčenkov 14, Pandula 10, Marko 9, Švrdlík a Prášil po 7TH: 23/17 – 21/14Trojky: 11 – 11 Doskoky: 33 – 23Fauly: 22 – 21

Hodnocení trenérů (převzato z cbf.cz):Jan Slowiak (BK JIP Pardubice, trenér): „Bylo to divácky neskutečně atraktivní utkání. Prostějov předvedl neuvěřitelně uvolněnou hru v útoku s vynikající trojkovou střelbou. My jsme do utkání vstoupili s velkou energií, ale Prostějov to dokázal odrazit a jít přes nás. Nakonec se ta naše větší rotace v utkání uplatnila, měli jsme víc hráčů, víc sil. Hodně jsme o to stáli, hodně jsme se o to rvali a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Musím svým hráčům moc poděkovat, protože utkání nebylo lehké a ukázali velkou vůli po vítězství.“Zbyněk Choleva (BK Prostějov, trenér): „Bohužel jsme prohráli. Myslím, že jsme nevydrželi to fyzično utkání. Pardubice mají dvanáct hráčů, mají pivoty na vystřídání a byl to velký boj. Krásný zápas pro diváky s velkou úspěšností střelby, ale ten tlak jsme nevydrželi až do konce, celkem pochopitelně. Hráčům můžu poděkovat za statečný výkon a dobrou propagaci prostějovského basketbalu.“

(zkl)

Poslat nový komentář