Městská policie bude dohlížet na parkoviště u Kauflandu

Městská policie bude dohlížet na parkoviště u Kauflandu
ilustrační foto

Bezmála dvanáct milionů korun už stálo vybudování městského kamerového systému, který Město Prostějov buduje postupně od roku 2000. Bylo vytvořeno celkem sedmadvacet míst včetně jedné mobilní kamery v Rozhonově ulici. Radní odsouhlasili na svém posledním jednání rozšíření o další místo – kamera bude hlídat prostor před Kauflandem.

Městská policie provozuje kamerový a dohlížecí systém už dvanáctým rokem. Celkem bylo proinvestováno 12 milionů korun, město získalo na vybudování sítě kamerových bodů také dotaci ve výši 4,5 milionů korun. 

„Rozhodli jsme se rozšířit současný okruh kamerového systému o další kritické místo, kterým je prostor u obchodního centra Kaufland. Kapacita kamerového systému tak bude naplněna, systém je v provozu nepřetržitě čtyřiadvacet hodin denně,“ uvedla místostarostka Alena Rašková. Město posílí ostrahu parkoviště u obchodního centra i přesto, že Kaufland neakceptoval nabídku radních podílet se na monitoringu částečnou úhradou finančních nákladů. 

Město hradí z rozpočtu i průběžný servis, který řeší rušení signálu, poruchy MW spojů, přenosů, zálohování záznamů a běžné výměny některých komponentů. Letos už bylo vynaloženo na údržbu a opravy kolem osmdesáti tisíc korun, předpokládané náklady dosáhnou výše cca 200 tisíc.   

(jap) 

Komentáře

Nevím, zda ten kamerový systém zachytí také ty "prodavače" tmavší pleti, kteří vnucují návštěvníkům Kauflandu různé zboží jako hodinky, elektrické nářadí atd..... Na ně nebudou mít ani s kamerovým systémem.

Myslím si, že je to jedině dobře, že město se odhodlalo k tomuto kroku. Ovšem postoj Kauflandu je špatný. Sice lidi si maj věci hlídat, jsou dospělí a za blbost se platí, ale menší částkou mohl přispět.

Věřím, že to pomůže. Alespoň jedna pozitivní zpráva :-)

Poslat nový komentář