Tak to mi rozum nebere!

Olga Katolická

Narodila se 30. 9. 1951 v Prostějově, po vyučení dálkově vystudovala ekonomickou školu a nastoupila do OP Prostějov, nejprve jako sekretářka ředitele závodu 11, posléze jako pracovnice propagačního oddělení na úseku závodního rozhlasu a závodních novin. V roce 1976 přešla do Městského kulturního střediska jako redaktorka rozhlasu po drátě. Od roku 1984 pracovala v OD PRIOR, nejprve na úseku obchodní politiky, posléze jako vedoucí propagace a obchodní politiky. Od roku 1991 se vrátila k novinařině a nastoupila do redakce Prostějovského týdne. Zde na pozicích redaktor, editor a následně šéfredaktor pracovala až do konce roku 2006. V té době vážně onemocněla, po operaci zhoubného nádoru se podrobila léčbě a od počátku roku 2008 je v řádném starobním důchodu. Je vdaná a má tři dospělé syny.

Postupy naší justice jsou skutečně zajímavé. O tom, že žiju v právním státě, začínám vážně pochybovat. Tento stát totiž není schopen uchránit své občany před podvodníky nejrůznějšího kalibru - o tom se přesvědčujeme takřka denně. Na druhé straně umožní zlodějům, podvodníkům a tunelářům pohodlný život na Kajmanských ostrovech, v Jihoafrické republice či jinde.

Kampak zamíří Ivo Rittig? Jeden den mu vrátili pas, druhý den soud neuznal důvody k vazbě a propustil "vlivného lobbistu" na svobodu.

Kdo je Ivo Rittig?

"Politický podnikatel a lobbista", považovaný za kmotra. Bývalý vekslák. Významným způsobem ovlivňoval regionální i celostátní politiku. S jeho jménem jsou spojovány korupční skandály, např. podezřelé zakázky Pražského dopravního podniku. Jeho trestná činnost sahá už do socialistické minulosti. V roce 1985 byl zatčen, protože se svým společníkem rozkrádal svěřenou prodejnu potravin. Šlo o zhruba tři čtvrtě milionu, ale v té době to byly nepředstavitelné peníze. Ivo Rittig dostal devět let, v roce 1990 se dostal na svobodu po amnestii Václava Havla. Tolik fakta uváděná oficiálně na stránkách Wikipedie.

Ivo Rittig není nijak výjimečný podvodník. Šikovných chlapíků, kteří v této zemi beztrestně vytunelovali, co mohli, je tolik, že na jejich spočítání nestačí prsty ani průměrné romské rodiny. Pan Kožený se svými Harvardskými fondy byl jedním z prvních, Radovan Krejčíř se dostal jakoby zázrakem až na letiště v době, kdy měl v baráku zásahovou jednotku, za tunel s elektronickými zdravotními knížkami IZIP Všeobecné zdravotní pojišťovny si hezky žije hezkých pár lidí, o pražské miliardové "chytré kartě" Opencard ani nemluvím.

Nějak se nemohu zbavit dojmu, že čím větší průšvih, tím větší snaha zamést problém pod koberec. V případě pana Rittiga mi přijde, jako by ho naše justice ponoukala, aby krucinál z tohoto státu vypadl. Aby čirou náhodou nevykecal něco, co by bylo ještě větším průšvihem.

Olga Katolická

Komentáře

Odpovědět na komentář | Prostějovské novinky

I'm gone to convey my little brother, that he should also pay
a visit this website on regular basis to get updated from newest gossip.

my blog post; Buy Nobzol online