V budově Vrchního soudu byla nahlášena bomba

V budově Vrchního soudu byla nahlášena bomba
ilustrační foto PČR

Policie od rána evakuovala lidi z budovy Vrchního soudu v Olomouc. Anonym nahlásil, že je tam uložena bomba. Přes centrum Olomouce nejezdily do dvanácté hodiny tramvaje. 

Soud měl dnes rozhodnout v kauze metanol. Obžalovaní jsou zatím v budově, jednání dnes ale zřejmě podle mluvčího soudu nebude. Předpokládá, že zaměstnanci se vrátí do budovy kolem poledne, až ji policie prohledá.

"Na místě zasahuje několik desítek policistů Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, útvarů územního odboru Olomouc a ostatních složek integrovaného záchranného systému. Okolí budovy je uzavřeno a byla provedena jeho prohlídka. Proběhla také evakuace osob z budovy soudu a v současné době probíhá prohlídky budovy za účasti policejního psovoda se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání nástražných výbušných systémů. O uvedené situaci byli také informováni provozovatelé prodejen, nacházejících se na protější straně budovy vrchního soudu. Od půl jedenácté je uzavřena komunikace před budovou soudu a zcela zastaven provoz pro městskou hromadnou dopravu, osobní i nákladní vozidla a také pro pěší. Současně byla evakuována také mateřská škola, sousedící s budovou soudu. Jednalo se o patnáct dětí a tři dospělé osoby." doplnila policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že veškeré okolnosti a souvislosti jsou v šetření.

"Opatření bylo ukončeno, provoz na uvedené komunikaci byl zcela obnoven. Provedenou prohlídkou nebyl žádný nástražný výbušný systém nalezen," dodala v poledne mluvčí.

Policisté na případu nadále pracují a veškeré okolnosti a souvislosti zjišťují. (ber)

Poslat nový komentář