Na cestě za svým snem?!

Na cestě za svým snem?!
Foto CMG Prostějov
Další fotky: 
Na cestě za svým snem?!
Na cestě za svým snem?!

 

Jak vytvořit perfektní žádost o zaměstnání, která otevře cestu k vysněnému zaměstnání? Jak se chovat k nadřízeným i ke kolegům v práci? A proč je důležité chodit včas? Všechny tyto informace dostávají studenti Cyrilometodějského gymnázia přímo od odborníků z praxe. Během října se totiž naplno rozběhl projekt Cílevědomě za budoucím povoláním, který realizuje Cyrilometodějské gymnázium ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou. Studenti sexty, septimy a oktávy absolvovali dva workshopy, financované Evropským sociálním fondem v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Během prvního workshopu na téma „Budování vlastní pozitivní image a rozvoj potřebných kompetencí při hledání zaměstnání (efektivní komunikace, asertivita, empatie)“ se studenti z úst pana Leo Dittmanna z personální agentury dozvěděli, jak být v práci úspěšný, jak přistupovat ke studiu nebo jak se na své zaměstnance dívají nadřízení. Studenti se také mohli přesvědčit o důležitosti komunikace a slušného chování. Druhý workshopem provedl studenty Ing. Tomáš Zikmund z firmy Toray. Vysvětlil jim proces výběrového řízení, doporučil správný postup k podání žádosti o zaměstnání a poradil jim, jak se vypořádat se záludnými otázkami personalistů. Studenty čeká ještě třetí workshop, na kterém se dozví trendy na trhu práce a perspektivní obory pro studium i zaměstnání.

Studenty sexty čeká týdenní kariérní praxe, v rámci které budou stínovat pracovníky na vybraných pracovištích. Praxe proběhne od 3. do 7. listopadu v různých prostějovských firmách. Díky praxi budou moci posoudit, jestli směřují ke správné profesi a jestli jejich představy nejsou praxi příliš vzdálené. (red)

 

Poslat nový komentář