Chcete si zahrát curling? V Prostějově nyní můžete!

Chcete si zahrát curling? V Prostějově nyní můžete!
ilustrační foto plakát

Zdá se to velmi nepravděpodobné, neboť na Moravě žádný curlingový klub neexistuje, přesto jako Prostějované máme možnost si curling zahrát. Pořadatelé ze Sportcentra – domu dětí a mládeže, Domovní správy Prostějov a Zlaté brány pod patronací sportovní komise Rady města Prostějova naplánovali na pátek 4. ledna otevřený curlingový turnaj a zvou na něj všechny zájemce!

Aby bylo jasno hned zpočátku, není třeba se bát toho, že jste curling nehráli. Ostatně v Prostějově takových lidí, co to někdy zkusili, ani moc není. A ještě k tomu se jedná, jak sami pořadatelé akci nazývají, o Hanácké curling: „V listopadu do naší organizace nastoupil nový kolega Karel Ondrůj a jeho úkolem hned bylo vymyslet a následně také vyrobit curlingové kameny. Pracoval na tom poměrně dlouho, raději ani nebudeme říkat, jak se mu to povedlo, ale jsme rádi, že kameny, byť pouze jejich prostějovskou variantu, máme,“ prozradil s úsměvem ředitel Sportcentra – DDM Jan Zatloukal.

Našim hanáckým podmínkám je uzpůsoben i samotný systém turnaje: „Zájemci se mohou hlásit do 2. ledna prostřednictvím webových stránek www.sportcentrumddm.cz, sekce Akce, zde si vyberou čas hry, který by jim nejlépe vyhovoval, následně pak ještě dovyplní přihlášku o jména hráčů a další údaje. V den turnaje pak odehrají utkání s určeným družstvem, z něj vyplyne vítěz. Abychom však mohli kvantifikovat jednotlivé týmy, z nichž nejlepší postoupí do finále v osm večer, budeme ještě měřit vzdálenosti mezi jednotlivými kameny. Družstvo si tak zahraje jednu hru v rámci základního kola, nejlepší týmy pak ještě finále,“ doplnil Zatloukal.

Ze všech dokumentů, které pořadatelé vydali, vyplývá, že se jedná opravdu o „sranda mač“ a jsou na něj zváni všichni zájemci od 12 let. Ti mladší by mohli mít s obsluhou kamenů potíže. Dokonce i samotné technické provedení posunu kamenů je uzpůsobeno tak, aby jej zvládnul každý, bude se uskutečňovat vkleče bez rozběhu. Podmínkou účasti je sportovní halová obuv na přezutí na místě tak, aby se nešpinil led na kluzišti.

Patronát nad akcí převzal náměstek primátora pro školství Jan Krchňavý, který uvedl: „Když jsem se poprvé o této aktivitě dozvěděl, přišlo mi to jako úžasně bláznivý nápad. Zvu tímto všechny zájemce, aby se přihlásili, protože akce bude stát jistě za to.“

My jen dodáváme, že Prostějovské novinky jsou mediálním partnerem akce a budeme ji pro Vás bedlivě sledovat! (red)

 

Poslat nový komentář