Dnes končí lhůta pro zaplacení daně z nemovitých věcí!

Dnes končí lhůta pro zaplacení daně z nemovitých věcí!
ilustrační foto

 

Dnes končí lhůta pro zaplacení daně z nemovitých věcí. Nepřesáhne-li její výše 5000 korun, je v uvedené lhůtě splatná celá najednou. Je-li vyšší než 5000 korun, je splatná ve dvou splátkách, ale poplatník ji může v uvedeném termínu zaplatit i najednou.

Finanční správa rozesílala v uplynulých týdnech vlastníkům nemovitostí složenku k zaplacení daně. Složenkou lze daň zaplatit na kterékoli poště, na pokladně finančního úřadu i bezhotovostně. V tom případě se použijí údaje pro placení daně uvedené na složence, liší se pouze konstantním symbolem.

Daň z nemovitých věcí je sloučena do jedné částky za všechny nemovité věci poplatníka, které se nacházejí na území příslušného kraje nebo hlavního města Prahy. Má-li poplatník nemovitosti ve více krajích, obdrží od finanční správy jednu obálku, ve které budou vloženy jednotlivé složenky pro placení daně za všechny příslušné finanční úřady.

Daňové přiznání k dani z nemovitosti se podává jen jednou, a to po pořízení nemovitosti nebo v případě změny. Platit daň z nemovitosti je ale třeba každý rok. (red)

Poslat nový komentář