Vyráběl pervitin. A možná půjde bručet

Vyráběl pervitin. A možná půjde bručet
ilustrační foto

Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 31letého muže z Prostějova, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Na základě operativního šetření policisté zjistili, že se muž tohoto protiprávního jednání se měl dopustit od června letošního roku do začátku září v jednom z rodinných domů v Prostějově. Nejméně ve dvou případech vyrobil z volně prodejného léku přesně nezjištěné množství methamphetaminu (pervitinu). Ten následně poskytl za protislužbu dalším nezjištěným osobám. Včerejšího dne mu kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let,“ uvedla k případu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Zařízení varny a prekursory obviněný kriminalistům dobrovolně vydal. Tyto byly zajištěny jako věci důležité pro trestní řízení. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. (red)

 

 

 

Poslat nový komentář