Slovensko – země zaslíbená pro fotografa Josefa France

Porota ocenila humorný snímek Josefa France „Hlavně držet stopu“.
Porota ocenila humorný snímek Josefa France „Hlavně držet stopu“.

Prostějovský cestovatel a fotograf Josef Franc opět uspěl na mezinárodní fotografické soutěži na Slovensku. Ke svým dvěma loňským Grand Prix z Bratislavy a Trenčína přidal letos další cenu. Vavříny sbíral opět ve fotosoutěži v Bratislavě.

Tentokrát obsadil 2. místo v kategorii Humor v horské fotografii se svým snímkem „Hlavně držet stopu", který pořídil před časem při výšlapu na běžkách přes vrchol Radhoště se synem Pavlem. Tato fotografická soutěž je součástí mezinárodního festivalu outdoorových filmů nazvaného „Hory a město“, který každoročně probíhá v hlavním městě Slovenska v Bratislavě. „Při vyhodnocení soutěže mě vítali už jako starého známého, prý ať jen fotím dál. Tož budu muset....,“ spokojeně konstatoval Josef Franc. 

Vloni získal v Bratislavě cenu Grand Prix za snímek Zapadlí vlastenci. Za tutéž fotografii pak byl oceněn další cenou Grand Prix tentokrát na fotosoutěži HoryZonty v Trenčíně. Říká se do třetice všeho dobrého - Zapadlé vlastence poslal Josef Franc letos na Mezinárodní fotografický salon STROM do Ružomberoku. Při vyhlašování výsledků začátkem března získal za snímek čestné uznání, fotografie byla navíc vybraná do výstavní kolekce, která bude prezentována na putovní výstavě na Slovensku, v Polsku i České republice. Málokdy se stane, že stejný snímek má takový úspěch. V případě Zapadlých vlastenců, které Josef Franc „ulovil“ při výstupu na vrchol Stubwieswipfel v rakouské části Alp nazvané Kalkalpen, se tento malý zázrak stal a svědčí o mimořádné kvalitě snímku. Slovensko je prostě pro Josefa France zemí zaslíbenou.

Úspěšný prostějovský fotograf vystavuje v současné době své snímky zachycující krásy přírody také v Prostějově - v restauraci Na Špalíčku, v městské knihovně a ve foyer městského divadla společně s dalšími členy Spolku prostějovských fotografů.   

 (jap)

Poslat nový komentář