Černobílý pohled na Prostějov Jiřího Peky

Jiří Peka
Jiří Peka

Ve čtvrtek 19. července byla vernisáží zahájena výstava fotografií  v Kavárně ve Špalíčku nazvanou Prostějov (černobíle). Autor Jiří Peka vybral pro svou druhou autorskou výstavu snímky v dnes již netradičním pojetí, černobílé snímky zdůrazňují prostějovská zákoutí a propůjčují jim nostalgický nádech minulosti.  

Jiří Peka je členem Spolku prostějovských fotografů, jeho originální rukopis je založen na úpravě snímků netradičními technikami. Digitální snímky mění, upravuje a vkládá do nich prostřednictvím počítačového čarování své vidění a pocity. Přestože se fotografování věnuje již řadu let, veřejnosti představil své práce poměrně nedávno na společných výstavách Spolku prostějovských fotografů. 

„Strašně rád fotím krajinu kolem sebe, ale také květy, kaktusy, hmyz, prostě všechno, co na mě nějak působí a je mi příjemné. Rád hledám především nové formy zpracování digitální fotografie,“ svěřil se fotograf Jiří Peka. Fotoaparát je jeho společníkem na všech procházkách ulicemi města nebo na toulkách po okolí, se svými úlovky si pak v klidu pohrává u počítače a dává vzniknout originálním kompozicím.

Výstava v Kavárně Špalíček až do 7. srpna.

(jap)  

Poslat nový komentář