Josef Franc zve na výstavy fotografií

Josef Franc zve na výstavy fotografií
ilustrační foto plakát
Další fotky: 
Josef Franc zve na výstavy fotografií

 

Etudy ze Srbska a Letní motivy. Tak se jmenují výstavy fotografií, které v těchto dnech Prostějovu představuje Josef Franc. Policejní technik sbírá za své fotografie jedno ocenění za druhým a tak návštěvy některé z výstav nebude zcela jistě litovat.

V kavárně KŮRKA v Domě zdraví ve Vodní ulici je k vidění až do 31. října výstava Letní motivy, která představuje horské a krajinářské pohledy okem nadšeného fotografa.

V restauraci ATRIUM pak najdete Etudy ze Srbska. „Před několika lety jsem směr svých cestovatelských výprav zaměřil na Balkán, jenž je součástí evropského kontinentu a ač není příliš vzdálen, přece jen se jedná o naprosto jiný svět,“ říká fotograf. „Svět, ve kterém platí jiné společenské tradice, pravidla a jiné hodnoty. Budeme-li vnímavými návštěvníky a dobrými hosty, přinese nám putování po jednotlivých balkánských státech své kouzlo, kvůli němuž se sem budeme stále vracet. Nejbližším státem na mojí balkánské cestě bylo Srbsko, krásná země s milými lidmi, zajímavou přírodou, sakrálními i světskými památkami, kterou stojí za to poznávat. Výstava je menší mozaikou přírody, kterou jsem při svém dosavadním putování Srbskem poznal. Doufám, že bude inspirací k návštěvě této krásné země,“ dodává Josef Franc.

Etudy ze Srbska startují dnes, k vidění jsou do 7. července. (ber)

Poslat nový komentář