Noční bouřky přinesly popadané stromy

Noční bouřky přinesly popadané stromy
ilustrační foto HZS Ol. kraje

Od sobotní půlnoci (25. června 2016) do nedělní osmé hodiny ranní (26. června 2016) vyjížděli hasiči v Olomouckém kraji odstraňovat popadané stromy a větve z komunikací. Celkový počet výjezdů byl dvacet čtyři.

Události nejvíce zasáhly Olomoucko (17 výjezdů), Prostějovsko (5 výjezdů) a Přerovsko (2 výjezdy). „V téměř ve všech případech se jednalo o popadané stromy a větve na komunikacích. Profesionální hasiči při zásazích spolupracovali s dobrovolnými kolegy, zejména v obcích a na silnicích spojující jednotlivé obce, ve městech jim pomáhali pracovníci technických služeb,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

V Olomouci spadl strom na osobní zaparkované vozidlo na ulici Husova. Hasiči odřezali větve, které zasahovali do komunikace a místo události předali technickým službám, které zajistí rozřezání kmene stromu.

„Ve Stražisku padající strom strhl dráty elektrického vedení, proto na místo byla povolána energetika, která zajistila vypnutí elektřiny a vytvořila tak bezpečné podmínky pro zásah hasičů,“ dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář