Aktualizováno: Havárie motorkáře v Plumlovské. Skončil v nemocnici

Aktualizováno: Havárie motorkáře v Plumlovské. Skončil v nemocnici
Foto PČR
Další fotky: 
Aktualizováno: Havárie motorkáře v Plumlovské. Skončil v nemocnici

 

V pondělí kolem třetí hodiny odpoledne došlo v Plumlovské ulici k havárii motocyklu Sonik. 22letý motorkář dostal na mokré silnici smyk a po pádu narazil do dopravní značky. Skončil v nemocnici, naštěstí jen s lehkým zraněním.

„Motocyklista jedoucí od Mostkovic zřejmě dostatečně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, která byla mokrá a dostal smyk. Upadl a následně i s motocyklem narazil do dopravní značky,“ informovala policejní mluvčí Irena Urbánková. Muž byl převezen sanitním vozidlem RLP do nemocnice na ošetření. Podle prvotních informací by se mělo jednat o lehké zranění s dosud neustanovenou dobou léčení. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Policisté dopravního inspektorátu nehodu nadále šetří a zjišťují všechny její okolnosti a příčiny.

Závěrem pár varovných čísel z loňské sezóny. Celkem na území Olomouckého kraje došlo k 91 dopravním nehodám řidičů motocyklů. Šestašedesát motocyklistů se zranilo lehce a čtyřiadvacet těžce, žádny motocyklista nezemřel.

Pokaždé, když usednete za řidítka svého stroje, jednejte tak, abyste se nestali statistickými čísly. (red)

Poslat nový komentář