O víkendu havarovali motorkáři

O víkendu havarovali motorkáři
Foto ZZS

Napilno měly v odpoledních hodinách výjezdové posádky ZZS ve Šternberku. Po první dopravní nehodě a střetu dvou motocyklistů v zatáčkách známých ze závodů „Ecce Homo“, zanedlouho havaroval další motocyklista se spolujezdcem nárazem zezadu do osobního vozidla poblíž Bělkovic-Lašťan.

K první nehodě po střetu dvou motocyklistů u Horní Loděnice vyslal dispečer zdravotnického operačního střediska ZZS OK posádku rychlé zdravotnické pomoc (RZP) stanoviště Šternberk. „Dle prvotních informací došlo původně ke zranění jednoho z jezdců. Na místě byli ale nalezeni dva zranění muži. Vážněji zraněný pacient utrpěl poranění horní a dolní končetiny, po komplexní prohlídce, ošetření, aplikaci příslušných léčiv a celkové imobilizaci třiadvacetiletého mladíka převezla posádka na odd. urgentního příjmu FNOL. Na stejné místo po ošetření a imobilizaci putoval třiatřicetiletý muž se zhmožděninami v oblasti pánve,“ uvedl mluvčí ZZS Zdeněk Hošák.

Druhá nehoda se odehrála poblíž obce Bělkovice-Lašťany na hlavní komunikaci z Olomouce na Šternberk. Motocyklista se spolujezdkyní narazili zezadu do osobního vozidla. K události vyjely dvě posádky výjezdového stanoviště ve Šternberku. Posádka s lékařem (RLP) a dojíždějící posádka RZP vracející se Olomouce z převozu zraněného. „Osmnáctiletý řidič motocyklu utrpěl poranění horních a dolních končetin a poranění ramene. O dva roky mladší spolujezdkyně utrpěla otřes mozku, rovněž poranění horních a dolních končetin. Oba pacienti byli po komplexní prohlídce, zajištění a následné celkové imobilizaci pomocí vakuových matrací převezeni na odd. urg. příjmu FNOL,“ dodal Hošák.

Video ze zásahu můžete shlédnout na níže.

(red)

 

See video

Poslat nový komentář