Boční střet dvou aut v křižovatce přijde draho

Boční střet dvou aut v křižovatce přijde draho
Foto PČR

V pondělí 18. února 2019 před čtrnáctou hodinou došlo v křižovatce ulic Olomoucké, Šafaříkovy a Lužické v Prostějově k dopravní nehodě dvou osobních automobilů.

"Dvacetiletý řidič automobilu značky Opel křižovatkou projížděl z ulice Šafaříkovy do ulice Lužické. V opačném směru pak třiašedesátiletý řidič řídil automobil značky Volkswagen. U křižovatky v ulici Lužické došlo z dosud přesně nezjištěných příčin ke střetu vozidel při jejich míjení," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 12 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů a jiné návykové látky u mladšího z nich policisté vyloučili provedenými zkouškami. "Při šetření okolností nehody policisté zjistili, že automobil Opel nemá zákonné pojištění odpovědnosti. Na zavinění nehody se její účastníci neshodli, a to je tak předmětem dalšího policejního šetření," dodal Kořínek.

Dalším šetřením na místě policisté zjistili, že v ulici Lužické jsou nedaleko od hranice křižovatky zaparkovaná dvě vozidla tak, že není dodržena povinnost ponechat na komunikaci prostor alespoň tři metry pro každý směr a řidič jednoho z nich nesplnil povinnost minimální vzdálenosti od hranice křižovatky. Tyto přestupky budou k dořešení postoupeny příslušnému správnímu orgánu. (red)

Komentáře

Bohužel v Prostějově MP ani PČR nevadí špatně zaparkovaná vozidla a nikdo to neřeší. Například na šárce je vyznačena obytná zóna, kde by mimo vyhrazená parkovacíé místa nikdo neměl parkovat. Bohužel, se děje a stoupnou si hned do křižovatky, pak se může stát, že dojde ke střetu, neboť vjíždějící vyjíždějící řidič nemá dobrý výhked a pomalu nemá jak auto stočit. Ale holt v Prostějově se na dodržování pravidel nehraje.

Poslat nový komentář