Aktualizujeme: Autobus s prostějovskými fotbalovými dětmi narazil na dálnici do kamionu!

Aktualizujeme: Autobus s prostějovskými fotbalovými dětmi narazil na dálnici do kamionu!
Foto HZS

Na dálnici D35 u Litovle se v úterý kolem patnácté hodiny srazil autobus s nákladním autem. V autobusu cestovalo 29 lidí z toho 25 dětí. Při nehodě se vážně zranil řidič autobusu, dalších 19 osob skončilo v nemocnici. Šlo o malé prostějovské fotbalisty.

Nehoda se stala ve směru z Olomouce na Mohelnici na 253. kilometru. Jak PvNovinkám potvrdila mluvčí policie Jiřina Vybíhalová, jedná se o děti z prostějovského fotbalového klubu ve věku kolem deseti let.  

Nehoda se stala poté, co řidič autobusu narazil zezadu do kamionu, odstavenému u krajnice. "Řidič zůstal v autobuse zaklíněn, vyprostili jsme ho a předali záchranné službě. Vrtulníkem byl převezen do nemocnice," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk. Celkově po prvotní zajištění posádkami ZZS Olomouckého kraje pokračovalo k následné navazující nemocniční letecky a pozemními prostředky celkem 18 osob. "Pro zbylé cestující byl vyslán evakuační, hasičský autobus. Ten je poté přepravil do místa odkud původně cestovaly, přesněji do Prostějova", doplnil Hošák. 

Po dobu šetření veškerých okolností nehody byla dálnice uzavřena. Policisté prováděli odklon dopravy sjezdem na Litovel. K plnému obnovení provozu došlo krátce po dvacáté hodině.

"Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, jakož i míra zavinění obou řidičů, jsou předmětem dalšího šetření policistů," doplnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. (ber)

Poslat nový komentář