Poslední šance Jestřábů je v pondělí

Poslední šance Jestřábů je v pondělí
ilustrační foto
Další fotky: 
Poslední šance Jestřábů je v pondělí
Poslední šance Jestřábů je v pondělí
Poslední šance Jestřábů je v pondělí
Poslední šance Jestřábů je v pondělí
Poslední šance Jestřábů je v pondělí
Poslední šance Jestřábů je v pondělí

Po sobotním zápase v Havířově má právě AZet k ukončení této série Play-off blíž. Poté co Jestřábi dokázali doma vyhrát, venku na hráče Havířova nestačili a velkým rozdílem prohráli 5:2. Obrovský tlak v prvních dvou třetinách nedokázala hráči LHK ustát Trošku vzpamatovat, se dokázali až ve třetí třetině, kterou vyhráli 1:2. Třígólový náskok, který ještě zbýval z prvních dvou třetin, ale už stáhnout nedokázali.

Prvních deset minut první třetiny měli domácí hned tři velké šance. Díky skvělým zákrokům Sedláře se skóre změnilo až v 13. minutě. Sám před brankáře se protlačil Daneček a pas od Davida Klimši přetavil v první branku zápasu. V jediné lepší šanci v barvách Jestřábů se objevil Duba, který ale branku minul.

Hned v úvodu druhého dějství odskočil AZet na dvougólový náskok. Maruna se dostal k přesné přihrávce a než se stačil Sedlář přesunout, svítilo už nad jeho brankou červené světlo. Navýšit skóre mohl vzápětí opět Maruna, jeho střela ale mířila nad. To trefit se dokázal vzápětí Martin Potočný. Před brankou se k němu odrazila střela Michala Sztefka a on ji pouze doklepl do branky. Definitivně deklasoval Jestřábi Martin Říčka, který vybojoval puk v roku kluziště, nabruslil před branku a bekhendovou střelou překonal Sedláře. Do konce třetiny mohli domácí skórovat ještě několikrát, jelikož přes rozloženou obranu Prostějova to šlo jako po másle. Sedlář ale Jestřábi opět podržel.

Ve třetí třetině se hra prostějovských hráčů rapidně zlepšila. Přesnější akce vyústily ve větší šance. V jedné takové se octl nejprve Robin Ševčík, který dostal křižnou přihrávku, tvrdě vystřelil, ale jeho pokus Daneček vyrazil mimo branku. Prosadit se dokázal o pár minut později Jakub Čuřík. Ve vlastním oslabení vypíchnul Jakub puk, obešel domácí obránce a poté co si položil i Danečka, vstřelil první branku LHK. Vzápětí ale na čtyřgólový náskok opět navýšil Jiří Krisl, který tvrdou střelou z prostoru před brankovištěm prostřelil Sedláře. Ještě jednu branku z brejku vsítil Petr Žajgla. Po levé straně ujel domácí obraně a střelou do horního růžku vstřelil poslední branku sobotního utkání. AZ Havířov – LHK Jestřábi Prostějov 5:2.

Sestavy:

AZ Havířov: Daneček (Vrba) - Prokop "A", Rimmel, Krisl "C", Vydra, Machálek, L.Zientek, M.Zientek - Lhotský, Pechanec, Maruna, Sztefek, Potočný "A", Daneček, Říčka, KIimša, Brezani, Kraft, Stránský, Pavlas 

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Paška, Peštuka, Finkes, Tomiga - Stejskal, Duba "C", Žajgla "A", Ševčík, Šebek, Mikšovský, Čuřík, Černý, Smejkal "A", Stráněl, Berčák 

-vil-

Poslat nový komentář