Hokejisté proti Havířovu ukázali bojovný výkon, zůstali však bez bodů

Hokejisté proti Havířovu ukázali bojovný výkon, zůstali však bez bodů
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Pro fanoušky dlouho očekávaný zápas se uskutečnil na prostějovském zimáku, na půdu Jestřábů zavítal odvěký rival z Havířova. Přestože Hanáci velmi srdnatě bojovali a dokonce i byli ve vedení, díky brankám ve třetí třetině nakonec sokovi ze Slezska podlehli 2:4.

V úvodním dějství vynikli spíše hráči Havířova, v osmé minutě se dostali do první velké tutovky, zde se však blýskl perfektním zákrokem gólman Kocián. V trendu větší aktivity hostujícího týmu se nesl i zbytek třetiny, domácí však drželi nerozhodný stav až do sirény.

Bezgólový stav se držel více než polovinu zápasu, až ve dvaatřicáté minutě zakončil akci AZetu jejich kapitán Vojtěch Tomi a poslal hosty do vedení. Inkasovaná branka však byl impulz pro Hanáky, nejprve se do dvou velkých šancí dostala nová akvizice týmu Dominik Matula ze Zlína, ten však neuspěl. Na konci třetina přišla přesilová hra, ve které se puk několikrát dostal do ohně před brankou, až nakonec od mantinelu vybrusilil Marek Indra a pár vteřin před koncem druhého dějství srovnal.

Euforii na stranu prostějovských fanoušků přinesla čtyřicátá šestá minuta, kdy puk poslal se štěstím do sítě Vladimír Stejskal a Hanáci vedli 2:1. Následovala však série prazvláštních výroků rozhodčích, které vzbudily velikou nevoli jak u domácích hráčů, tak fanoušků, i když Jestřábi dokázali přežít kritické oslabení tři na pět, inkasovali hned vzápětí a bylo srovnáno. Návštěvníkům stadionu pak zůstal rozum stát nad tím, co nechala domácí obrana provést hostujícího Fořta, který se ve vlastním oslabení vyzkoušel slalom a zakončil za záda Kociána. Následoval už trochu zoufalý pokus na urvání alespoň bodu, kdy trenér Sršeň odvolal tři minuty před koncem gólmana a Hanáci zkoušeli powerplay, ovšem ani to úspěch nepřineslo a k jednoduché brance se nakonec dostal Pechanec.

Jestřábi tedy ani proti Havířovu nebodovali, v příštích kolech je navíc čekají těžké ořísky k rozlousknutí, v sobotu zajíždí na horkou půdu Českých Budějovic a v pondělí přivítají loni extraligový Chomutov, kdy završí první čtvrtinu sezóny.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

pondělí přivítají loni extraligový Chomutov, kdy završí první čtvrtinu sezóny.

Poslat nový komentář