Jestřábi na Havířov nestačili

Jestřábi na Havířov nestačili
ilustrační foto

Dobrý výsledek mohl Jestřábům zajistit posun v tabulce na první místo. Opak je ale pravdou.  AZ Havířov porazil prostějovský tým 6:3 a ve východní skupině 2. ligy stále kraluje. V brance Prostějova se po dlouhé době opět objevil Dalibor Sedlář, který se v posledním domácím zápase proti Havířovu zranil. Ani on ale výsledek zápasu nezměnil. 

V 5. minutě se ujali vedení domácí, když nadvakrát prostřelil Sedláře Daniel Kraft. Vzápětí mohl skóre vyrovnat Čuřík. Jeho střela ale skončila na betonu domácího gólmana Danečka. Vyrovnat stav utkání se povedlo až v 8. minutě Michalu Černému. Ten obešel domácí obranu, dostal se do brejku a střelou nad rameno nedal Danečkovi šanci. Parádní akci zakončenou gólem předvedl Říčka. Krásně prokličkoval celé hřiště, nadal žádnému z obránců nejmenší šanci a navrch ještě krásnou střelou zakončil. Na 3:1 upravil skóre o tři minuty později Petr Prokop, když využil závaru před brankou a střelou do horního rohu brány navýšil náskok AZetu. Jestřábi se nechtěli vzdát snadno a pustili se střemhlav do útoku. Přeci jen první místo v tabulce je velmi lákavý cíl. Ještě v závěru první třetiny se oci tnul v šanci Šebek, ale od přesnějšího zakončení ho odstavil obránce AZetu.

Tlak hostujícího celku pokračoval i v úvodu druhé třetiny. Nejprve prověřil pozornost Danečka střelou po buly Stejskal a následně v závaru před domácí branku mohl zakončovat Žajgla, který na puk nedosáhl. Největší šanci na snížení skóre měli Jestřábi po špatné rozehrávce Danečka, který mohl děkovat štěstěně, že neinkasoval do prázdné branky. Tlak hostí umlčel další gól Havířova. Po Rimmelově střele se dostal k dorážce Sztefek a Sedláře bez problému prostřelil. Po tomto golu vystřídal Prostějov brankáře. Za Sedláře nastoupil na led Petr Musil. I hosté se dočkali vstřelení branky. Halouzka našel přesnou přihrávkou volného Dubu a ten neměl problém do prázdné branky zakončit.  

Definitivně položil hosty na kolena Stránský. Martin Potočný přerušil rozehrávku Jestřábů, nahrál Stránskému a ten hned v úvodu třetí třetiny zvyšuju skóre na 5:2. O 13 minut později vstřelil AZet další branku. K odraženému puku se dostal Vít Stránský a Musila střelou nad beton prostřelil. Asi nejlepší gól padl až v úplném závěru zápasu. Střela Jakuba Čuříka se odrazila od zadního mantinelu před domácí branku, kde si ji do sítě srazil sám Daneček. AZ Havířov – LHK Jestřábi Prostějov 6:3.                                                                                                                                                           

 

AZ Havířov: Daneček(Vrba) - Prokop, Rimmel, Krisl, Machálek, Balčík, Vydra, L.Zientek, Pavlas - Klimša, Maruna, Sztefek, Potočný, Stránský, Říčka, Pechanec, Brezani, Kraft, Kopún, Lhotský 

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Osina, Halouska, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes, Stejskal, Duba, Smejkal, Ševčík, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek, Zachar, Stráněl, Meidl, Kryl

                                                                                                                                                                                                                                                     

-vil-

Poslat nový komentář