Stane se z Klokánku Centrum péče o děti?

Stane se z Klokánku Centrum péče o děti?
Foto ber
Další fotky: 
Stane se z Klokánku Centrum péče o děti?
Stane se z Klokánku Centrum péče o děti?
Stane se z Klokánku Centrum péče o děti?

V prosinci 2015 odsouhlasili prostějovští zastupitelé předání budovy Klokánku v Západní ulici zástupcům Fondu ohrožených dětí. Ti budovu chtěli následně předat staviteli, který ji rekonstruoval. Dnes objekt patří spolu Hvězda a bude v něm Centrum péče o děti.

Jan Vaněk a Hana Kupková z FOD zastupitelům tehdy vysvětlili, že se dohodli se stavitelem, firmou Stavkonzult Kroměříž, že stavbu převezme. „Hodnota je 9 milionů, které mu dluží Fond za provedené stavební práce," vysvětlila Kupková. Zastupitelé Fondu zároveň prominuli smluvní pokutu ve výši 500 tisíc korun.

Objekt je nyní v majetku zapsaného spolku Hvězda z Kostelce na Hané, který zde za pomoci evropských dotací z Ministerstva místního rozvoje buduje Centrum péče o děti. Předsedu spolku, Radka Doležela, se redakci do současné doby kontaktovat nepodařilo. Co v objektu zřejmě bude, tak vysvětlil Jan Vaněk z FOD. „Objekt jsme prodali současnému majiteli. Spolek Hvězda Kostelec na Hané zde chce, podle mých informací, vybudovat mateřskou školku. Objekt proto bude do budoucna pomáhat také dětem, ale trochu jinak než Klokánek,“ uvedl Vaněk s tím, že je velmi rád, že se podařilo s tímto spolkem koupi uzavřít.

Podle řemeslníků, kteří v objektu pracují, se mimo jiné vybourávají příčky. Původní záměr totiž předpokládal, že v budově budou bytové jednotky, které budou obývat tety s dětmi. (ber)

Komentáře

Spolek, který má jednoho člena a saje dotace!

Měli z toho udělat věznici pro blázny z politiky.

Poslat nový komentář