Po letech se vrátila do Prostějova sběratelská burza

Po letech se vrátila do Prostějova sběratelská burza
ilustrační foto

Občanské sdružení Červené barety uspořádalo 1. ročník sběratelského setkání v Prostějově. Dle slov předsedy sdružení Jindřicha Starého se rozhodli dát možnost Prostějovanům a jiným vystavovat, prodávat ale i navštívit místo, kde by si všichni mohli prohlédnout či zakoupit různé sběratelské předměty nebo věci, které pro někoho nic neznamenají, ale pro někoho jsou raritou a vzpomínkou, či sběratelským unikátem a kouskem. Setkání se konalo v překrásných secesních prostorách přednáškového sálu Národního domu Prostějov. Celkem přišlo 14 vystavovatelů a víc než sto návštěvníků.

Co na tuto skutečnost říkají pořadatelé? „Vzhledem k našim možnostem a vzhledem k tomu, že po mnoha letech je toto první ročník, jsme spokojeni jen částečně“, řekl předseda sdružení Jindřich Starý. A pokračoval: „Je potřeba, aby se o naší aktivitě dozvěděl co největší počet lidí. Je to ale o dvou faktorech. O zájmu a o propagaci. „S informovaností a propagací nám musejí trochu pomoci média. V momentě, kdy budou lidé dostatečně informováni a vryje se jim do paměti tento „bleší trh“, pak to bude už jen o jejich zájmu a chuti se ho zúčastnit,“ doplnil jeho slova místopředseda Michal Mucha.

Zklamán a překvapen z nízkého zájmu vystavovatelů byl i Jindřich Skácel z Galerie umění Prostějov, který to měl do Národního domu asi nejblíže. „Rozhodně nechápu, a je to velká škoda, že tak málo vystavovatelů využilo tohoto setkání a možnosti vystavovat své předměty a sbírky, navíc v tak luxusním prostředí, jakým prostory přednáškového sálu rozhodně jsou. A ještě dodává: „Rozhodně by byla škoda v této aktivitě nepokračovat.“

„Velice nás potěšilo, že přijeli na setkání lidé z Brna, Chrudimi, Holešova, ale i ze Slovenska a dalších měst. Dle jejich slov jsou rádi, že se „bleší trhy“ do Prostějova vrací,“ ukončil rozhovor předseda Jindřich Starý.

Červené barety všem vzkazují, že na podzim, konkrétně v sobotu 25. října od 7 do 13 hodin opět uspořádají již druhé setkání, a že jsou si jisti, že návštěvnost bude mnohem větší. Pokud máte zájem o bližší informace, informujte se na www.cervenebarety.cz

(mm)

Poslat nový komentář