Vítání jara na Plumlovském zámku

Vítání jara na Plumlovském zámku
V sobotu představí Lilian Amann své obrazy na zámku v Plumlově

V sobotu a neděli se na Plumlovském zámku nadobro rozloučí se zimou a přivítají jaro. Při této příležitosti je pro návštěvníky zámku připraven bohatý program, který zahrnuje výstavu, velikonoční jarmark, vystoupení dětí ze základní umělecké školy, představení Velikonočních pašijí a závěrečný koncert Hudebního festivalu Haná 2012.

Pestrý program začnou aktéři Vítání jara na Plumlovském zámku naplňovat slavnostním zahájením vernisáže obrazů výtvarnice Lilian Amann. V sobotu 31. března se představí obdivovatelka Plumlova svou novou expozicí, zahájení v 15 hodin v prvním patře vysokého zámku. Současně bude v prostorách klubového zařízení přístupná tradiční velikonoční výstava s prodejem velikonočních dekorací a ozdob.

V 16 hodin začíná velký program Vítání jara, při němž se budou střídat vystoupení dětí z plumlovské ZUŠky a je připraven velikonoční workshop. Sobotní program potom zakončí divadelní ztvárnění Velikonočních pašijí v podání spolku Plumlovských nadšenců.

Kulturní víkend na Plumlovském zámku završí v neděli 1. dubna od 19 hodin slavnostní závěrečný koncert Hudebního festivalu Haná 2012. V hudebním vystoupení nazvaném Pozdrav Francii a Crossover se představí Epoque Quartet a Tomáš Františ sólista na fagot.    

(jap)

Sobota, Březen 31, 2012 - 15:00 - Neděle, Duben 1, 2012 - 19:00

Poslat nový komentář