Koncertní lahůdky pro milovníky hudby vrcholí

Na závěrečném koncertu vystoupí rodák z Vrbátek, fagotista Tomáš Františ.
Na závěrečném koncertu vystoupí rodák z Vrbátek, fagotista Tomáš Františ.

V sobotu a v neděli pokračuje Hudební festival Haná 2012 čtyřmi koncerty. V programu jarního svátku hudby lze najít hudební skvosty českých i světových autorů i jedinečné interprety.

V sobotu 31. března se představí v 16 hodin v kině Oko v Němčicích nad Hanou klavírním recitálem klavírista Ivo Kahánek v programu nazvaném „Skladatelé Čech a Moravy ve společnosti F. Chopina.“ V 18,30 hodin pak přiláká do kulturního domu v Kralicích na Hané své příznivce Lenka Dusilová a Eternal Seekers, aby se milovníci dobré muziky nakonec vrátili večer zpět do Němčic nad Hanou, kde začíná ve 20,30 hodin v místní sokolovně festivalová párty s Hi-fi & MC Koko.   

V neděli 1. dubna pak třídenní hudební maraton vyvrcholí další trojicí koncertů. Ve 13 hodin se v kulturním domě v Čelčicích blýsknou děti – ve vystoupeních se vystřídají soubory základních uměleckých škol regionu. Další dva koncerty jsou umístěny do historických prostor zámků v Tovačově a Plumlově. V 16,30 hodin hodin začíná na zámku v Tovačov „Pocta hudebnímu skladateli Arnoštu Förchtgottu Tovačovskému“ v podání vokálně-experimentálního souboru Affetto a  pěveckých sborů regionu. A úplný závěr Hudebního festivalu Haná 2012 proběhne na zámku v Plumlově, kde se uskuteční slavnostní závěrečný koncert. Od 19 hodin uzavře jarní hudební svátek na Hané Epoque Quartet se sólistou na fagot Tomášem Františem v programu „Pozdrav Francii a Crossover“.     

(jap)

Neděle, Duben 1, 2012 - 13:00

Poslat nový komentář