Výjimečné koncerty v Městském divadle pokračují

Výjimečné koncerty v Městském divadle pokračují
ilustrační foto plakáte

Městské divadlo v Prostějově zařazuje do své nabídky mimořádné koncertní skvosty!

V pondělí 18. března 2019 zavítá do divadla i nejmladší Don Giovanni na festivalu v Bambergu a nejmladší Oněgin v Divadle J. K. Tyla v Plzni – barytonista, člen Junge Ensemble v drážďanské Semperoper JIŘÍ RAJNIŠ. 

Jiří Rajniš je absolutním vítězem soutěže Pražský pěvec 2008 a byl také semifinalistou v mezinárodní soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech 2008.

V podání sólisty drážďanské Semperoper JIŘÍHO RAJNIŠE & NAPOLITAN KVARTETU zaznějí písně Funiculi funicola, O sole mio, Serenata Melanconica, Notturno Senza Luna a mnoho dalších slavných italských písní v originálních úpravách pro baryton, dvě kytary, akordeon a mandolínu.

Závěrečným titulem abonentních koncertů bude 10. dubna 2019 ČESKÉ SAXOFONOVÉ KVARTETO & DAVID EBEN & KRISKROSKVINTET.

České saxofonové kvarteto tvoří hráči, kteří ovládají hru na všechny typy nejvíce užívaných saxofonů. Jejich společnou motivací je nejenom dlouhodobý zájem o saxofon, ale i o hru v komorním ansámblu podložený dlouholetými zkušenostmi v klasické i jazzové hudbě.

David Eben společně se svými dvěma bratry aktivně působí ve skupině bratří Ebenů a pravidelně vystupuje jako host s Českým saxofonovým kvartetem. Absolvoval na pařížské konzervatoři obor dirigování gregoriánského sboru, vede vokální soubor Schola Gregoriana Pragensis. Vedle středověké duchovní hudby se věnuje také dalším hudebním žánrům. Vokální skupina KrisKros a cappella v roce 2009 získala první místo na soutěži duchovní hudby Canti veris Praga, o rok později první místo a cenu Grand Prix na soutěži populární hudby Prague Voices 2010, v roce 2012 si KrisKros přivezl ocenění za třetí místo na mezinárodní soutěži „A Cappella Contest Leipzig“ v Lipsku.

Dynamickou a nadžánrovou hudbu přiveze do Prostějova zpěvačka a skladatelka Vladivojna La Chia. Počátkem roku 2017 obrodila svou doprovodnou kapelu, přizvala bubeníka Luboše Pavlíka a pod názvem VLADIVOJNA LA CHIA & 4TRIO absolvovala řadu jednotlivých klubových a festivalových vystoupení a zejména pak úspěšné turné 8 hlav šílenství. Vladivojna přistupuje k tvorbě a koncertování svérázně, se svojí kapelou rozehrává na koncertech velkou hru od křehké intimity po zběsilý punk.

V Městském divadle 13. dubna 2019 v 19 hodin představí exkluzivní koncertní recitál věnovaný tvorbě ruské básnířky a novinářky Anny Barkovové, která za svou tvůrčí i osobní nekompromisnost zaplatila 22 lety v pracovních táborech Gulagu a ve vyhnanství.  Na naší hudební scéně působí tisíce kapel a umělců, ale jen málokterý z nich je tak nezaměnitelný, originální a vyčnívající z řady, jako zpěvačka VLADIVOJNA LA CHIA. (Zdroj MD Pv)

Poslat nový komentář