Se zákazem řízení za volant Tatry, bez řidičáku v ukradeném autě

Se zákazem řízení za volant Tatry, bez řidičáku v ukradeném autě
ilustrační foto PČR

Policisté kápli hned na dva výtečníky za volantem. První řídil nákladní Tatru se zákazem řízení, druhý neřidič si pro změnu půjčil auto bez vědomí majitele a ještě byl opilý.

Policisté z obvodního oddělení v Plumlově včera sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání osmačtyřicetiletému muži z Prostějovska. „Tohoto skutku se měl podezřelý dopustit tím, že v době od září loňského roku do srpna roku letošního řídil jako zaměstnanec nákladní automobil značky Tatra 815. Tuto činnost podezřelý vykonával přesto, že mu byla rozhodnutím Okresního soudu v Prostějově zakázána na dobu až do listopadu roku 2016,“ popsal první případ policejní mluvčí František Kořínek. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na tři léta.
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu neoprávněné užívání cizí věci je podezřelý devětadvacetiletý muž z Kolína, který dne 7. září 2015 po dvaadvacáté hodině řídil v obci Vícov osobní automobil značky Ford. „Při silniční kontrole u řidiče policisté provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 1,11 ‰ alkoholu v dechu. Muž se k požití alkoholu přiznal a uvedl, že před jízdou vypil 4 jedenáctistupňová piva a jednu odlivku destilátu značky Rum. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž nevlastní a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a vozidlo, které řídil, mu nepatří a zmocnil se ho bez vědomí jeho majitele,“ dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář