Krádeže v obchodě i obchodním domě. Během chvíle!

Krádeže v obchodě i obchodním domě. Během chvíle!
ilustrační foto

Pouze okamžik stačil v pátek 16. listopadu okolo čtvrté hodiny odpoledne obratnému zloději k tomu, aby v jedné z prostějovských prodejen využil zákazníkovi nepozornosti a z kapsy bundy mu v nestřeženém okamžiku vytáhl peněženku. 

"Devětapadesátiletého muže tak měl připravit o 3 600 Kč, osobní doklady a platební kartu", uvedla k prvnímu případu krádeže mluvčí PČR Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

V sobotu 17. listopadu krátce před druhou hodinou odpoledne čekal dosud nezjištěný lapka na příležitost v jednom z prostějovských obchodních domů. Ta na sebe nenechala dlouho čekat. Stačil okamžik, aby se zmocnil kabelky, kterou její jednasedmdesátiletá majitelka ponechala volně odloženou v nákupním košíku, zatímco se věnovala nákupu. "Během chvilky tak žena přišla nejen o kabelku, ale také o finanční hotovost, osobní doklady, platební karty, mobilní telefon a svazek klíčů", sdělila k druhé události Vybíhalová.

"V obou případech jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za spáchání těchto trestných činů lze podle trestního zákoníku uložit mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody", dodala mluvčí. (red)

 

 

Poslat nový komentář