Případy Městské Policie Prostějov v minulém týdnu

Případy Městské Policie Prostějov v minulém týdnu
ilustrační foto

21.09.2012 Nahlásil své napadení, opak byl pravdou.

V noci po druhé hodině sdělil na linku 156 jednadvacetiletý mladík, že ho fyzicky napadla a okradla skupina mužů v baru na ulici Wolkerova. Strážníci po příjezdu do provozovny zastihli sanitku, která právě odvážela zraněného. Oznamovatel ihned přispěchal k hlídce a vypověděl, že útočníci se mohou nacházet uvnitř . On přišel o mobil a peněženku s hotovostí 20 000 Kč. O incidentu ihned vyrozuměna Policie ČR. Mezitím vešla hlídka strážníků do restaurace. Zde zjistila, že volající společně s odvezeným a ještě dalším mladíkem provokovali sedící hosty u stolku. Žduchali je a požadovali obstarání návykové látky. Dokonce po nich mrštili skleněným půllitrem . Ten naštěstí nikoho nezasáhl a rozbil se o zeď. Jeden ze sedících návštěvníků se při incidentu bránil, přičemž agresor upadl a poranil se. Následoval jeho převoz sanitkou na ošetření. Třetí výtečník utekl. Celou událost si na místě převzala Policie ČR.

22.09.2012 Podchlazená koťata uhynula.

Po jednadvacáté hodině nahlásila žena na linku 156 nález pěti čerstvě narozených koťat. Ty byly v igelitové tašce vhozeny do říčky Hloučela. Strážníci je od nálezkyně převzali doma. Než byla mláďata přemístěna na služebnu, uhynula vlivem podchlazení. Pro podezření z trestného činu Týrání zvířat §302 TZ věc postoupena Policii ČR.

23.09.2012 Mladá žena nerespektovala obsluhu provozovny.

V dopoledních hodinách se prostřednictvím linky 156 dožadovala pomoci strážníků třiadvacetiletá žena. Stěžovala si na servírku, která ji odmítla prodat cigarety. Hlídka zjistila, že se jedná o klubové zařízení a z důvodu častých výtržností oznamovatelky má dotyčná zakázaný vstup. Při příjezdu strážníků měla zmíněná volající s sebou volně pobíhajícího psa. Ten běhal i po silnici, čímž navíc ohrožoval bezpečnost silničního provozu. Přestupek s ní hlídka vyřešila na místě blokovou pokutou. Ta se může vyšplhat až na částku 1000 Kč. Celá událost se odehrála v ulici Svatoplukova.

23.09.2012 U výherního automatu usnul.

Před desátou hodinou ranní přijata na linku 156 žádost barmanky o vykázání zákazníka. Strážníci v provozovně zjistili spícího sedmadvacetiletého hráče, kterého činnost u výherního automatu natolik zmohla, že zaspal. Hlídka ho probrala. Muž bez problémů hernu opustil.

23.09.2012 Tvrdý spánek.

Před devatenáctou hodinou nahlásil bydlící z domu v centru města, že z bytu nad ním protéká voda. Na zvonění soused nereaguje. Oznamovatel vyslovil i obavu o jeho zdravotní stav. Strážníci ihned vyjeli na udanou adresu. Po příjezdu na místo zastavili hlavní přívod vody, aby zamezili větší škodě na majetku. Na bouchání, zvonění nebyla zaznamenána žádná odezva. Jelikož zde panovalo důvodné podezření, že dotyčný se nachází v bytě a může být ohroženo jeho zdraví i život byli přivoláni hasiči i Policie ČR. Za pomocí výsuvné plošiny se podařilo dostat na úroveň oken. Na to se bydlící probudil a kontaktoval zasahující hlídku. Sdělil, že si napouštěl vanu a přitom usnul. Tímto svým nedopatřením způsobil dvaašedesátiletý muž škodu na majetku, kterou bude řešit s poškozenými.

26.09.2012 Sourozenecké spory.

Večerní hádka dvou bratrů skrz majetek vyvrcholila v pěstní potyčku, při které došlo k drobnému poranění jednoho z nich. Jednapadesátiletý útočník byl značně ovlivněn alkoholem. Strážníci u něj provedli dechovou zkoušku. Naměřeno 2,75 promile. Z důvodu, že zde hrozilo opakované násilí, bylo rozhodnuto o jeho umístění do protialkoholní stanice v Olomouci. Opilý muž doznal, že vypil větší množství burčáku. Jeho nocleh se mu prodraží, neboť jen převoz přijde na 1500 Kč a pobyt v zařízení na 2 500 Kč.V tomto případě se jedná o návrhový přestupek proti občanskému soužití, neboť jde dle zákona o osoby blízké. Poškozený má možnost podat návrh do tří měsíců u KPPP statutárního města Prostějova.

Str. Adámková Jana, MP PV prevence

Poslat nový komentář