Odcizené elektrokolo nestihl prodat. Byl dopaden

Odcizené elektrokolo nestihl prodat. Byl dopaden
ilustrační foto

V neděli 16. září 2018 v 9:15 hodin odstavil dvaatřicetiletý muž před prodejnou potravin v Kostelci na Hané své elektrokolo. Protože si šel „pouze“ nakoupit, ponechal kolo před prodejnou neuzamčené. Toho využil čtyřiačtyřicetiletý muž, který náhodně procházel kolem. Kola se snadno zmocnil a z místa ujel. Ještě v Kostelci na Hané se o chvíli později kolo pokusil prodat.

Přestože z původně požadovaných dvou tisíc korun slevil až na 500 korun, náhodně oslovený muž koupi odmítl. Stejně zloděj dopadl i v nedalekých Čelechovicích na Hané. Ani tam u náhodně potkaného muže s nabídkou neuspěl.

„V té době však již po kole i jeho zloději pátrali policisté obvodního oddělení Prostějov 2. Díky kamerovému záznamu pořízenému před prodejnou dobře věděli, koho hledají. Jednalo se totiž o jim velice známého recidivistu, se kterým měli co do činění letos již několikrát. Hledaného muže se jim nakonec v 10:45 hodin podařilo yypátrat právě v Čelechovicích na Hané u místní prodejny potravin. Kolo v hodnotě přesahující 20 tisíc korun se mu prodat nepodařilo a dobrovolně ho policistům vydal,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Muž se tohoto skutku dopustil přesto, že byl za obdobné jednání v posledních čtyřech měsících již dvakrát pravomocně odsouzen. Poprvé to bylo k domácímu vězení a podruhé k veřejně prospěšným pracím. S ohledem na uvedenou recidivu mu za nynější jednání hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. (red)

Poslat nový komentář