Našlo se mrtvé miminko! Policisté hledají matku

Našlo se mrtvé miminko! Policisté hledají matku
ilustrační foto

Kriminalisté územního odboru Olomouc se v souvislosti s prověřováním úmrtí novorozeného dítěte, jehož tělíčko bylo nalezeno ve středu 11. července 2018 bez známek života na poli v katastru obce Věrovany, obrací opět na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po matce novorozeného dítěte.

Věrovany se nachází mezi Prostějovem a Přerovem. Kousek za obcí na poli našel v létě podezřelý igelitový pytel náhodný kolemjdoucí, který venčil psa. Nejdřív si myslel, že se v pytli nachází zdechlina zvířete, zavolal tedy svého známého myslivce, který zjistil, že se jedná o mrtvé novorozeně.

„Pokud si někdo z občanů povšiml ve svém okolí ženy, která byla ve vysokém stupni gravidity, porodila a dítě nemá u sebe, anebo si všiml jiných podezřelých okolností v okolí místa nálezu, které by mohly souviset s případem, aby prosím, ihned kontaktoval kriminalisty územního odboru Olomouc prostřednictvím linky 158. Jedná se o období zhruba od 1. června letošního roku," uvedla tehdy policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté zajistili stopy na místě i blízkém okolí, nechali provést pitvu, hledali svědky. Prověřili několik desítek žen napříč celou Českou republikou, pátrali i v cizině. Marně. Tělíčko v poli leželo zhruba od začátku prázdnin. Policie ovšem z taktických důvodů nemůže prozradit, jak dítě zemřelo ani jakou mělo barvu pleti. Sdělila pouze, že šlo o donošené miminko mužského pohlaví.

„Policie v současné době pracuje s verzí, že místo nálezu není místem porodu," uvedla vyšetřovatelka Alena Dudešková. „Ve světle dosud vyhodnocených stop policie dospěla k závěru, že závažné informace v této věci by mohla přinést osoba polodlouhých hnědých vlasů, pravděpodobně žena," dodala vyšetřovatelka.

Jakékoliv poznatky k tragickému případu očekávají na nejbližší policejní služebně nebo na lince 158. (ber)

Poslat nový komentář