Zloději se vloupali hned do dvou aut. V centru města

Zloději se vloupali hned do dvou aut. V  centru města
ilustrační foto PČR

Hned dva případy vloupání do zaparkovaných vozidel řeší od pátku prostějovští policisté. K oběma došlo v centru města. 

V pátek 22. února 2019 kolem půlnoci se v Lutinovově ulici v Prostějově dosud nezjištěný pachatel vloupal do osobního automobilu typu Volkswagen Golf. "Pravděpodobnou pohnutkou k tomuto jednání byl zřejmě batoh na zadním sedadle vozidla. Rozbití skleněné výplně levých zadních dveří a zmocnění se batohu pak bylo pravděpodobně otázkou několika málo vteřin. S batohem jeho osmnáctiletá majitelka přišla i o peněženku s kartou pojištěnce, sluchátka a svazek klíčů s čipem pro vstup do školy. Celkem žena způsobenou škodu vyčíslila na 1 500 korun. Na dalších 3 240 korun vyčíslil majitel vozidla škodu způsobenou jeho poškození," popsal první případ policejní mluvčí František Kořínek.

K obdobnému skutku došlo přes noc z pátku na sobotu 23. února 2019 v Hradební ulici v Prostějově. Zde se pachatel po rozbití skleněné výplně okna vloupal do zaparkovaného automobilu značky Fiat. Z přihrádky palubní desky pak odcizil peněženku s doklady jednačtyřicetiletého muže a doklady k vozidlu. V tomto případě majitel způsobenou škodu vyčíslil na 300 korun na odcizených věcech a na 3 tisíce korun na poškození vozidla.

"V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež. Za ten pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal Kořínek. (red)

Poslat nový komentář