Jízdu opilé řidičky zastavil až dům

Jízdu opilé řidičky zastavil až dům
ilustrační foto
Další fotky: 
Jízdu opilé řidičky zastavil až dům
Jízdu opilé řidičky zastavil až dům
Jízdu opilé řidičky zastavil až dům

Ve čtvrtek 28. února 2019 po čtrnácté hodině došlo v obci Dřevnovice k dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Fabia. Jeho opilou řidičku zastavil až dům.

„Řidička z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládla projet dvojitou zatáčkou a vyjela vlevo mimo komunikaci. Tam nejprve levými koly vozidla projela příkopem podél komunikace a poté poškodila zaparkovaný automobil značky Peugeot. Jízdu vozidla zastavila až zeď rodinného domu. Řidička při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 73 tisíc korun.

„Provedenými dechovými zkouškami policisté u ženy změřili hodnoty 1,97 a 2,06 ‰ alkoholu v dechu. Žena s výsledkem měření souhlasila a požití alkoholu před jízdou přiznala," dodal Kořínek. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten podezřelé, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Po prohlídce poškození vozidla podezřelé policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci. (red)

Foto: PČR

 

Poslat nový komentář