Silnice brázdí i opilí cyklisté. Pozor na ně

Silnice brázdí i opilí cyklisté. Pozor na ně
ilustrační foto

Od pátku 19. 4. 2019 přistihli prostějovští policisté několik cyklistů, kteří usedli na jízdní kolo pod vlivem alkoholu.

Prvním je sedmatřicetiletý cyklista, kterého kontrolovali policisté v pátek 19. 4. 2019, krátce po půlnoci, na silnici u obce Domamyslice. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili 0,22‰ alkoholu v dechu, opakovanými dechovými zkouškami 0,28‰ a 0,30‰ alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření, spojené s odběrem biologického materiálu v nemocnici, nepožadoval. K požití alkoholu před jízdou se přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali.

Dalším je dvaatřicetiletý cyklista, kterého kontrolovali policisté v sobotu 20. 4. 2019, krátce po půlnoci, v obci Domamyslice. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu téměř 2‰ alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu před jízdou se přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali.

Téhož dne, rovněž krátce po půlnoci a ve stejném místě, kontrolovali policisté také čtyřiatřicetiletého cyklistu. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu téměř 1,6‰ alkoholu v dechu, druhou dechovou zkouškou lehce přes 1,6‰ alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu před jízdou se přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali.

„Posledním je čtyřiapadesátiletý cyklista, kterého kontrolovali policisté v sobotu 20. 4. 2019, krátce po třiadvacáté hodině, na komunikaci v katastru obce Otinoves. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili téměř 3,2‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes 3,2‰ alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil, lékařské vyšetření, spojené s odběrem biologického materiálu nepožadoval a k požití alkoholu před jízdou se přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali," doplnila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Všichni cyklisté jsou nyní podezřelí z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář