Na D46 u Držovic hořel autobus! Padesátka cestujících vyvázla

Na D46 u Držovic hořel autobus! Padesátka cestujících vyvázla
ilustrační foto
Další fotky: 
Na D46 u Držovic hořel autobus! Padesátka cestujících vyvázla

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se v nočních hodinách v pondělí 13. května 2019 podílely na likvidaci požáru autobusu na rychlostní komunikaci D46 v úseku 29. km nedalo obce Držovice. Dle informací plameny velmi rychle prostoupily celým dopravním prostředkem, všech 49 osob se dostalo včas do bezpečí do svahovitého terénu.

Operační středisko k pomoci vyslalo profesionální jednotky ze stanic Olomouc a Prostějov. Z řad dobrovolných hasičů také jednotky Prostějov Vrahovice a Olšany u Prostějova.

Hasičům se po zhruba půlhodině podařilo zkrotit ničivé plameny. V následujícím čase pokračovali v postupné likvidaci, ochlazování a celkové bezpečnostní kontrole požářiště a jeho okolí. Pro cestující byl z centrální stanice v Olomouci vypraven evakuační autobus. „Všech 49 osob bez zranění bylo následně přepraveno na hasičskou stanici v Prostějově, kde jim byl poskytnut dočasný azyl, tj. tepelný komfort a pitný režim," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Doprava v místě zásahu ve směru z Olomouce na Vyškov byla dočasně zastavena. „Výši škody po požáru vyčíslil vlastník v částce téměř 2 mil. korun (1,8 mil), příčinou zahoření dle získaných informací je s největší pravděpodobností technická závada v motorové části," doplnil Hošák. (red)

Foto: HZS Olk

Poslat nový komentář