Na kolejích vyhasl další život

Na kolejích vyhasl další život
ilustrační foto

V neděli kolem půl druhé odpoledne došlo v železniční stanici Mohelnice ke střetu osoby s projíždějícím vlakem. Muž na následky zranění na místě zemřel.

Kvůli nehodě byl na hlavním železničním koridoru z Prahy do Ostravy mezi stanicemi Lukavice na Moravě a Moravičany zastaven provoz vlaků. Nehoda se stala zhruba v 13:30 v železniční stanici Mohelnice. „Došlo ke střetu vlaku s osobou, která byla na místě usmrcena," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle Drápala člověka nejprve srazil nákladní vlak, poté ještě odrazem spadl pod protijedoucí vlakovou soupravu, ve které nebyli cestující. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

„Podle předběžných informací k neštěstí došlo, když muž přecházel koleje. Bohužel, v daný okamžik projížděly po kolejích dvě protijedoucí vlakové soupravy (nákladní a osobní). Strojvedoucí již nestačil srážce s osobou zabránit,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. Dechová zkouška na alkohol byla u strojvůdce vlaku negativní. Veškeré okolnosti a souvislosti této tragické události jsou předmětem dalšího šetření. Provoz na trati byl v místě neštěstí veden po jedné koleji. (ber)

Ilustrační foto: HZS

Poslat nový komentář