Policisté hledají internetového podvodníka

Policisté hledají internetového podvodníka
ilustrační foto

Policisté z úřadu služby kriminální policie a vyšetřování žádají veřejnost o pomoc při pátrání po třiačtyřicetiletém Markovi Babčovi, který se v minulosti měl pohybovat na území hlavního města Prahy, nyní však jeho pobyt není policii znám.

Na hledaného muže bylo justičními orgány ČR vydáno několik příkazů k zatčení a rovněž i evropský zatýkací rozkaz pro rozsáhlou trestnou činnost páchanou prostřednictvím internetu. Hledaný uzavíral prostřednictvím internetových portálů jako soukromá osoba, případně obchodní zástupce stavebních firem, podvodné obchodní transakce, týkající se stavebního materiálu. Svým jednáním způsobil škodu téměř 3 miliony korun.

Marek Babčo je zdánlivého stáří 40 – 45 let, 180 - 185 cm vysoké štíhlé postavy, hnědých krátkých vlasů s výraznými kouty, hnědých očí. V minulosti nosil hledaný vousy.

„Jakékoliv informace, směřující k dopadení muže, oznamte prosím na linku 158 či nejbližší oddělení Policie České republiky. Vaše poznatky rádi přijmeme také na telefonním čísle 974 813 872. Za spolupráci předem děkujeme," uvedla Lenka Sikorová, tisková mluvčí PP ČR. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář