Na Nákle žádný úchyl neřádí, vysvětluje Policie

Na Nákle žádný úchyl neřádí, vysvětluje Policie
ilustrační foto

 

Vzhledem ke skutečnosti, že se na počátku týdne objevily v některých médiích zprávy o pohybu podezřelého muže, který by se měl pohybovat zejména v okolí obce Náklo, a měl by k sobě lákat malé děti do auta, považuje PČR za svou povinnost informovat veřejnost o zjištěných skutečnostech.

 

 

„Obvodní oddělení Litovel skutečně eviduje jedno oznámení, a to ze dne 12. 7. 2019, které se týká události, k níž mělo dojít dne 4. 7. 2019 ve večerních hodinách u obce Střeň. V dané věci se jednalo o skutečnost, kdy u dvou nezletilých dívek zastavilo vozidlo, jehož posádku tvořil pár muže a ženy ve věku okolo 22-23 let. Tito se dívek zeptali, zda nechtějí svézt vozidlem na Náklo – přírodní koupaliště. Když dívky odmítly, zeptal se jich pár, zda nechtějí alespoň bonbony či něco na pití. I na toto dívky uvedly zamítavou odpověď. Při komunikaci s dívkami nedošlo ani k vystoupení posádky z vozidla, dívky nebyly k ničemu nuceny, nikdo z posádky vozidla je fyzicky nekontaktoval ani se o dané nepokusil. Dívkám se pouze posádka vozidla zdála nepřirozeně veselá. Po krátké komunikaci odjelo vozidlo směr Náklo.

Dané oznámení bylo důsledně prověřeno a bylo zjištěno, že se v dané věci jednalo o nedorozumění. Informace uvedené v některých médiích se tak ukázaly jako zavádějící," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Přesto si PČR dovoluje rodiče dětí, zejména v prázdninových měsících, upozornit na skutečnost, aby svým dětem vysvětlily zásady bezpečného chování při styku s cizími lidmi, přičemž si PČR dovoluje jako pomůcku uvést Desatero bezpečného chování dětí prezentované na internetovém odkaze: https://www.policie.cz/.../desatero-bezpecneho-chovani-pro-deti.aspx.

V případě, že by se rodiče dětí dozvěděly o nestandardním chování cizích lidí vůči svým dětem, žádá PČR, aby se tyto prioritně obrátili ihned na linku 158. Dané mohou učinit samozřejmě i děti samotné, pokud budou disponovat mobilním telefonem. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

 

Poslat nový komentář