Havaroval vojenský obrněnec. Dva vojáci skončili v nemocnici

Havaroval vojenský obrněnec. Dva vojáci skončili v nemocnici
ilustrační foto

Vojenské obrněné vozidlo Iveco se čtyřčlennou posádkou havarovalo ve středu po 13. hodině mezi Tršicemi a Doloplazy na Olomoucku. Při nehodě byli zraněni dva vojáci. Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje transportovala zraněné do Fakultní nemocnice Olomouc.

Dnes krátce po třinácté hodině, jsme přijali oznámení o havárii vojenského vozidla Iveco mezi obcemi Tršice a Doloplazy. Podle prvotních informací vojenské vozidlo z prozatím přesně nezjištěných příčin havarovalo mimo komunikaci, do příkopu. Při havárii došlo ke zranění dvou osob, které skončily v péči zdravotnické záchranné služby,“ informovala ve středu odpoledne policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle mluvčí Generálního štábu Armády ČR Magdaleny Dvořákové zranění utrpěli dva ze čtyř členů posádky ze 72. mechanizovaného praporu Přáslavice. „Dva byli na pozorování převezeni do nemocnice, odpoledne byli puštěni domů. Zbylí vojáci byli po prohlídce lékaři propuštěni s lehkými oděrkami,“ uvedla.

Přesné příčiny nehody, její okolnosti a míra zavinění jsou v šetření Policie ČR. (ber)

Ilustrační foto: army.cz

Komentáře

"...oznámení o havárii vojenského vozidla ...došlo ke zranění dvou osob...." Zranili se při obyčejné havárce. Jak by asi chudáci dopadli kdyby s tím jeli do války?

Poslat nový komentář