Beran číhal na kolejích. Svého majitele potrkal

Beran číhal na kolejích. Svého majitele potrkal
ilustrační foto
Další fotky: 
Beran číhal na kolejích. Svého majitele potrkal

Ve čtvrtek 17. října 2019, krátce po patnácté hodině, přijali policisté oznámení od strojvedoucího vlaku, projíždějícího železniční tratí směrem na Šternberk, že na 114km trati stojí uprostřed kolejiště beran. Tomu se zřejmě z kolejiště vůbec nechtělo. Vlak tak byl nucen zastavit.

„Nicméně, když se na místo dostavil jeho majitel, beran se dal na útěk a běžel po kolejích směrem na Bohuňovice. Po chvíli trať opustil, v útěku však pokračoval. Jeho cesta skončila v jednom z areálů ve Šternberku, kam se mu podařilo útěkem dostat. Tam se ho pokusil odchytit jeho majitel, nicméně beran se zřejmě jen tak lehce nechtěl vzdát svobody, a majitele potrkal a způsobil mu zranění na hlavě. Nakonec se ho podařilo za spolupráce s profesionálními hasiči odchytit a zabezpečit proti dalšímu útěku," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že majitel berana byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. „Zvíře bylo natolik agresivní, že nezbylo nic jiného, než ho k transportu domů svázat do kozelce," přidal informaci mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

„Celou věc prověřujeme pro podezření ze spáchání přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání (neučinění opatření proti úniku zvířat). Po zadokumentování byl spisový materiál předán příslušnému správnímu orgánu k projednání," doplnila Urbánková. (ber)

Foto: HZS Olk

Poslat nový komentář