Fabie srazila cyklistku. Žena skončila v nemocnici

Fabie srazila cyklistku. Žena skončila v nemocnici
ilustrační foto

Ve čtvrtek 21. listopadu 2019 po čtrnácté hodině došlo v křižovatce ulic Průmyslové a Vrahovické v Prostějově k dopravní nehodě Škody Fabie s cyklistkou.

 

"Šestašedesátiletý řidič Fabie při jízdě z Průmyslové ulice směrem k Vrahovicím v křižovatce z dosud přesně nezjištěných příčin nedal přednost ženě jedoucí po hlavní komunikaci směrem od centra města. Žena po nárazu do levého předního blatníku vozidla upadla na komunikaci. Při tom utrpěla zranění, se kterým ji řidič Fabie převezl do prostějovské nemocnice k ošetření," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 1 tisíc korun. Alkohol u obou účastníků dopravní nehody policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Policisté radí:

· v zimním období je často zhoršená viditelnost (kratší den, povětrnostní podmínky), a proto by měli být účastníci provozu velice obezřetní

· dbát zvýšené opatrnosti by však měli také nemotorizovaní účastníci silničního provozu (cyklisti, chodci). Mohou tím zabránit dopravní nehodě, přestože by jejím viníkem byl jiný řidič

· chodci a cyklisté jsou pochopitelně zranitelnější, a proto je také v jejich zájmu nehodám předcházet. Proto doporučujeme zvýšit svou viditelnost užitím vhodného osvětlení a reflexních doplňků a dbát opatrnosti i za řidiče motoristy. (red)

Poslat nový komentář