Řidič zdemoloval  zaparkovaná auta. Byl na mol

Řidič zdemoloval  zaparkovaná auta. Byl na mol
ilustrační foto
Další fotky: 
Řidič zdemoloval  zaparkovaná auta. Byl na mol

Jízda pod vlivem alkoholu se nevyplatila 20letému řidiči osobního automobilu Renault Clio v Olomouci. V sobotu 15. 2. 2020 okolo páté hodiny ráno projížděl po ulici Václava III., kde přehlédl zaparkované vozidlo Škoda Octavia při pravém okraji vozovky a do tohoto naboural.

V důsledku nárazu bylo zaparkované vozidlo odhozeno a narazilo do další Octavie, která stála před ním. Policisté u řidiče provedli orientační dechové zkoušky, které byly pozitivní. První z nich naměřila hodnotu přes 1,8‰ a druhá přes 1,9‰ alkoholu v dechu. S jejich výsledky podezřelý souhlasil. Policisté následně opilému muži zadrželi řidičský průkaz. Vzhledem k tomu, že si v souvislosti s dopravní nehodou způsobil lehké zranění, byl převezen na ošetření do nemocnice. Nikdo další zraněn nebyl. Vzniklá škoda na všech třech vozidlech je předběžně vyčíslena na 100 000 Kč.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," doplnila policejní mluvčí Lenka Vanková. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář