Olomouc patří Street Art Festivalu

Olomouc patří Street Art Festivalu
ilustrační foto

Veřejná prostranství v Olomouci budou až do dnešního dne připomínat umělecké galerie. V historickém městě plném památek si své místo najde i moderní umění. Začíná tradiční Street Art Festival, který je součástí Dnů evropského dědictví.

Letošní jedenáctý ročník doprovodí výstavy, filmová představení, workshopy pro děti a také velkoformátové kresby, takzvané murály. Tentokrát ozdobí Passingerův mlýn, samozřejmě se souhlasem památkářů.

„Je to umění, které vzniká ve veřejných prostorách v ulicích měst. Je spousta alternativ, jak tvořit. Buď pomocí sprejů, nebo se také hodně používají šablony a nálepky,“ zasvěcuje do streetartového umění spoluorganizátorka akce Romana Junkerová.

Během minulých ročníků ve městě zůstaly jako připomínky Street Art festivalu Batman v areálu nemocnice, nebo v jedné z proluk britský král Eduard VII. se selfie tyčí.

Streetartovému umění bude Olomouc patřit až do pátku. Jakou další stopu v podobě velkoplošného obrazu po sobě tentokrát zanechá, si můžete prohlédnout při jeho zakončení na Passingerově mlýně. (red)

Foto http://streetart-festival.cz/

Poslat nový komentář