Proměny zvou na mimořádný slavnostní koncert!

Proměny zvou na mimořádný slavnostní koncert!
ilustrační foto plakát

K uctění 100. výročí vzniku republiky pořádá letos město Prostějov celou řadu kulturních akcí. Pěvecký sbor Proměny přišel při této příležitosti s nápadem na uspořádání slavnostního koncertu, jehož program bude lahodit vkusu milovníků vážné hudby.

Slavnostní koncert se bude konat již tuto sobotu 22. 9. 2018 a na to, co posluchače čeká, jsme se zeptali manažerky sboru Lenky Copkové.

„Koncert je koncipován jako kombinace instrumentálních a vokálně – instrumentálních skladeb. Zazní zde barokní skladby Allessandra Scarlattiho a Antonia Vivaldiho, písně Bohuslava Martinů na texty moravské lidové poezie a zejména Missa Brevis soudobého skladatele Jiřího Pavlici, uměleckého vedoucího souboru Hradišťan. Toto duchovní dílo, v němž se mísí jazyk vážné hudby a prvky lidové, je dnes součástí repertoáru mnoha pěveckých sborů.

Prostějovským posluchačům přiblíží tuto výjimečnou skladbu hned několik těles. Své síly spojí zpěvačky prostějovských Proměn, Komorní sbor Lenky Dohnalové-Mlynářové, Pěvecký sbor Gymnázia v Olomouci-Hejčíně a Vokální soubor ZUŠ Uničov. Sóla zazpívají Halina Holínková a Rostislav Baláž. Orchestrálních partů se ujme Komorní a Smyčcový orchestr ZUŠ Uničov pod taktovkou zkušené dirigentky Jany Zámečníkové, na klavír bude doprovázet Milada Jedličková.

Pěvecký sbor Proměny ve spolupráci s městem Prostějov srdečně zve všechny hudbymilovné Prostějovany na tento mimořádný koncert do Kostela Povýšení sv. Kříže v sobotu 22. 9. 2018. Koncert začíná v 18 hodin a vstupné je dobrovolné. (red)

Poslat nový komentář