Rada nepřiklepla dotaci světově úspěšnému kušistovi

Rada nepřiklepla dotaci světově úspěšnému kušistovi
Foto Střelecký klub šípových zbraní Plumlov

Rada města Prostějova na svém posledním jednání přidělovala dotace sportovcům. Uspěli tenisté i korfbalisté, naprázdno vyšel Bohumil Korbař, mimo jiné třicetinásobný držitel titulu Mistra republiky ve střelbě z kuše. Důvodem je fakt, že žádost nebyla doporučena dostatečným počtem hlasů členů Rady města Prostějova.

Čtyřicet tisíc korun rada přiklepla MARRY CZ s. r. o., Dělnická 225, Jičín, na pořádání amatérského tenisového turnaje MARRY CUP v Prostějově (pronájem venkovních tenisových kurtů, pronájem kurtů ve sportovní hale).

Dvacet tisíc pak Oddílu korfbalu Sportovního klubu Prostějov, Sportovní 3924/1, Prostějov, na soustředění oddílu v Nizozemsku (doprava, strava).

Bohumilu Korbařovi z Prostějova ale dotaci ve výši dvacet tisíc korun na účast na závodě „Světový pohár ve střelbě z polní kuše“ (ubytování, pořízení šípů, sportovní oblečení, obuv) nepřidělila. Právě kvůli výše zmíněnému - žádost nebyla doporučena dostatečným počtem hlasů členů Rady města Prostějova.

Připomeňme, že Bohumil Korbař sice závodí pod Střeleckým klubem šípových zbraní z.s. Plumlov, ale žije trvale v Prostějově. Je třicetinásobným Mistrem ČR a držitelem všech českých rekordů ve střelbě z polní kuše na všechny vzdálenosti. Pravidelně se umísťuje na předních místech na střeleckých závodech evropské i světové úrovně.

Historii jeho úspěchů naleznete na http://www.streleckyklubplumlov.cz/Korbar-Bohumil.html. (ber)

 

 

Poslat nový komentář