Město podalo trestní oznámení. Na LHK Jestřábi spolek

Město podalo trestní oznámení. Na LHK Jestřábi spolek
ilustrační foto LHK Jestřábi mládež

Statutární město Prostějov podalo k Okresnímu státnímu zastupitelství v Prostějově trestní oznámení pro podezření ze spáchání dotačního podvodu na LHK Jestřábi Prostějov, spolek, Prostějov, (jehož jménem jedná Michal Tomiga, předseda spolku). Jde o podezření ze spáchání dotačního podvodu.

Důvodem trestního oznámení je pochybnost o pravdivosti prohlášení žadatele o dotační peníze, tedy prohlášení LHK Jestřábi v tom, že proti němu není vedeno žádné exekuční řízení. Dotace totiž město poskytuje jen těm žadatelům, kteří nemají žádný exekuční závazek. (Zdroj MMPv)

Komentáře

Žádná novinka. LHK Jestřábi z.s. se s exekucemi potýká delší dobu. Přes upozornění opozice dostávali ročně téměř tři miliony korun, odpovědná náměstkyně paní Mgr. Hemerková se prostě neobtěžovala s tak jednoduchou věcí, jakou je ověřit si na centrálním registru exekucí, zda p. Tomiga říká pravdu. Určitě se bude na zastupitelstvu 13. 3. 2017 hájit tím, že "věřila čestnému prohlášení". Kdo je tak důvěřivý, nesmí nadále rozhodovat o tak velkých částkách a o chodu našeho krásného města. Uvidíme, zda-li nabídne svoji rezignaci. Má politickou odpovědnost. P.

Poslat nový komentář