Odbor dopravy je od dneška v nových prostorách

Odbor dopravy je od dneška v nových prostorách
Rekonstrukce budovy v ulici Křižkovského/Demelova přišla na 8 milionů korun.

Od pondělí 5. března najdou prostějovští občané odbor dopravy Města Prostějov na nové adrese. O prvním březnovém víkendu se celá dopravní agenda stěhovala do nově zrekonstruovaných prostor v objektu v Křižkovského ulici 36/7. V pondělí byly prostory slavnostně otevřeny veřejnosti. 

Několik let úřadoval odbor dopravy v pronajatých prostorách budovy okresního archivu ve Vrahovické ulici. Nyní se stěhuje do prostor v majetku města. Celkové náklady na rekonstrukci budovy v ulici Křižkovského/Demelova dosáhly částky bezmála 8 milionů korun. 

„Objekt v ulici Křížkovského/Demelova patří městu a prošel přibližně půlroční rekonstrukcí. Proběhly zde stavební a dispoziční úpravy, vznikla přístavba nového dvorního jednopodlažního objektu, nechybí zde výtah. Rekonstrukcí prošlo také ústřední vytápění, rozvody vody a kanalizace, elektroinstalace, byly vyměněny podlahové krytiny, upraveno sociální zařízení pro personál, vzduchotechnika a další stavební práce. Objekt má novou telefonní ústřednu a je propojen s radnicí optickým kabelem,“ popsal stavební úpravy místostarosta Zdeněk Fišer.

„Věříme, že občané a klienti, kteří si přijdou vyřídit své záležitosti na odbor dopravy, se budou cítit v nových, moderních prostorách příjemně, méně pohybliví lidé jistě ocení bezbariérový přístup do všech pater včetně WC pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace, které je zde k dispozici. V neposlední řadě je třeba vyzdvihnout, že tato budova se nachází prakticky v centru města a mnohem blíže ostatním budovám Městského úřadu Prostějov, což je pro občany nepochybně praktičtější,“ dodala místostarostka Alena Rašková, která metodicky řídí oblast dopravy.       

(jap)

Poslat nový komentář