Město žádá o dotace. Na park v Okružní a zeleň v ulici Zahradní

Město žádá o dotace. Na park v Okružní a zeleň v ulici Zahradní
ilustrační foto MMP

Pro vznik nového parku a ozelenění ulice žádá město Prostějov o dotační peníze. Rada města Prostějova schválila projektový námět „Nový park Okružní“ a přípravu a podání žádosti o poskytnutí dotace z Operačního programu Životní prostředí.

„Konkrétně jde o vybudování nového městského parku jižně od ulice Okružní, na stávající ploše využívané jako orná půda, v místě, kde je plánována výstavba bytových domů. Budou zde provedeny terénní úpravy včetně terénních modelací, budou se sázet listnaté stromy, keře, založí se trávník a květnatá louka. Současně bude vybudována cestní síť, retenční nádrž umožňující využívání zachycování srážkové vody a bude pořízen mobiliář (lavičky, odpadkové koše, sedací prvky),“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer a doplnil, že v rámci této výzvy je mimo jiné podporováno zakládání ploch a prvků veřejné zeleně (parků, zahrad, sadů, uličních stromořadí, alejí, lesoparků, remízů, průlehů) s výsadbou stromů doprovázenou založením zatravněných ploch nebo výsadbou keřů. Jako součást realizace zeleně je podporována i obnova a zakládání doprovodných vodních prvků a ploch přírodě blízkého charakteru vč. drobných retenčních nádrží na srážkovou vodu.

Dotace je poskytována ve výši 60 procent z celkových způsobilých výdajů projektu. Celkové finanční náklady jsou odhadovány ve výši 16,5 milionu korun. Projektová dokumentace je zpracována (zpracovatel Zahrada Olomouc, s.r.o.), bylo zažádáno o vydání stavebního povolení.

Radní také schválili projektový námět „Zeleň v ulici Zahradní“ a přípravu a podání žádosti o poskytnutí dotace na realizaci tohoto projektu z Operačního programu Životní prostředí.

„Předmětem tohoto projektu je výsadba zeleně v rámci nově vytvářeného veřejného prostranství – parčíku – u ulice Zahradní. Budou zde vysazeny okrasné a ovocné stromy, keře a okrasné traviny. Stávající degradovaná plocha bez porostu, dřevin a mobiliáře bude zkulturněna, bude zde vybudován chodník, odpočívadlo s herními a pohybovými prvky, zídka, pořízen mobiliář,“ popsal náměstek Fišer.

I zde bude město žádat o poskytnutí dotace. V současné době již probíhá realizace stavebních prací na základě uzavřené smlouvy o dílo. Termín ukončení prací je do 23. 11. 2018 (dodavatel stavebních prací: EDMA, s.r.o., Drnovice).

Dotace je poskytována ve výši 60% z celkových způsobilých výdajů projektu. Smlouva o dílo je uzavřena na částku 2,477 mil. Kč (bez DPH). (red)

Komentáře

Nevím co to tady je za politiku.Pět dní před volbami je snad normální,že už staré vedení žádný velký projekt schvalovat nebude.

Poslat nový komentář