Místo OP Prostějov bude VGP PARK Prostějov!

Místo OP Prostějov bude VGP PARK Prostějov!
ilustrační foto ber

V areálu, kde dříve stávaly výrobní haly OP Prostějov, by měly vyrůst výrobní haly. Majitel pozemků, firma Astria Group, zde hodlá vybudovat „VGP PARK Prostějov“. Odbor životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Olomouckého kraje nyní posoudí vliv stavby na životní prostředí, tzv. EIA.

„Záměrem je výstavba tří nových halových objektů o celkové zastavěné ploše 46 911 m2 (tedy 4,691 ha) v prostoru bývalého oděvního podniku OP Prostějov a na sousedící ploše, původně využívané jako zahrádky na katastrálním území města Prostějov. V části objektu bude umístěna lehká strojní a elektrotechnická výroba, část výrobků bude určena pro automobilový průmysl. V části objektu budou sklady. Součástí objektu budou administrativní vestavky. V severní a jižní části areálu budou vybudována parkoviště celkem pro 515 osobních vozidel,“ píše se v návrhu Astria Group. Ta doufá, že v objektech najde práci 743 lidí, z toho 438 technických a 305 administrativních pracovníků. Pokud investor získá všechna potřebná povolení, chce nové haly, z nichž každá bude na délku měřit 205 metrů, postavit do roku 2022.

Na části volné plochy areálu bude možná postavena také velká výstavní hala. Astria Group už před časem požádala prostějovskou radnici o vydání územního rozhodnutí. Hala má být na pozemku, jehož plocha činí bezmála 31 000 metrů čtverečních a který leží v sousedství bývalých výrobních a administrativních hal.

Astria Group areál Oděvního podniku, který jako vítěz výběrového řízení koupila v lednu 2014, zaplatila 58 milionů korun a následně nechala odstřelit tovární haly. (ber)

 

Komentáře

A kdo tam bude dělat? Nebyl by lepší lesopark?

Poslat nový komentář