Stavba rozhledny v Repechách začne. Již zítra!

Stavba rozhledny v Repechách začne. Již zítra!
Foto penzion Lada

Kopaninka. Tak se bude jmenovat rozhledna, která vyroste v blízkosti penzionu Lada v Repechách. O její výstavbu se zasadil jménem spolku Repechy Crew majitel penzionu Břetislav Usnul. Slavnostní výkop, zahajující stavbu, bude proveden v úterý 25. října.

Turistická rozhledna v nadmořské výšce 635 m.n.m. má mít dřevěnou nosnou konstrukci z modřínového dřeva s ocelovým točitým schodištěm. Vyhlídková plošina má být umístěna ve výšce 18 metrů nad okolním terénem, celkově by měla rozhledna dosáhnout výšky 22,5 metru.

„Myšlenku rozhledny jsme se rozhodli oprášit v loňském roce. Z místa je nádherný výhled nejenom na Jeseníky, ale i na Hostýnské hory a Beskydy. Region Drahany, Protivanovsko by mohl být turisticky velmi zajímavý, ale je stále ještě hodně opomíjený. Ve srovnání s deset kilometrů vzdáleným Moravských krasem je pouhou Popelkou. Jde zkrátka o ne jen Bohem zapomenutý kraj,“ sdělil PvNovinkám již dříve Břetislav Usnul.

V pondělí, tedy dnešního dne, pak redakci sdělil potěšující zprávu, slavnostní výkop, který zahájí stavbu, bude v úterý v 8 hodin ráno. (ber)

Poslat nový komentář